Skoči na glavno vsebino

25. regijske igre Specialne olimpiade Slovenije

V torek, 15. maja 2018, je OŠ Kozara Nova Gorica organizirala 25. regijske igre Primorsko – notranjske regije. Prireditelj dogodka je bila Specialna olimpiada Slovenije. Tekmovanja so se odvijala na stadionu in balinišču v Športnem parku Nova Gorica ter v telovadnici OŠ Kozara Nova Gorica.

158 tekmovalcev in 49 spremljevalcev iz dvanajstih organizacij Primorsko-notranjske regije se je zbralo na stadionu, kjer je potekala otvoritvena slovesnost. Nastopili so učenci posebnega programa in plesna skupina OŠ Kozara Nova Gorica. S svojimi govori so nas počastili župan MO Nova Gorica g. Matej Arčon, predsednik Medobčinskega društva Sožitje Nova Gorica g. Zvonislav Gorjup in ravnatelj OŠ Kozara Nova Gorica g. Edvard Vrabič. Igre je otvorila ga. Saša Pivka, vodja Primorsko – notranjske regije Specialne olimpiade Slovenije.

Olimpijsko zaprisego »Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu«, je v imenu vseh tekmovalcev povedal Matej Korošec iz OŠ Kozara Nova Gorica.

Tekmovalci so se pomerili v treh disciplinah: elementih košarke, balinanju in atletiki. Vsi tekmovalci so se trudili pokazati, kaj so dosegli z vztrajnim treningom.

KS Solkan nam je prijazno odstopila prostor pri Karavli, kjer smo imeli kosilo, podelitev medalj in kratko zabavo.

Vsi sodelujoči so ob zaključku prireditve prejeli medalje oziroma priznanja. Medalje so podeljevali ga. Meta Mačus, vodja regijske pisarne OKS Slovenije, udeleženka olimpijskih iger leta 2000, ga. Darinka Kozinc, predsednica KS Solkan in g. Edvard Vrabič, ravnatelj OŠ Kozara Nova Gorica. Sledilo je kratko, a prijetno druženje.

Še enkrat se zahvaljujemo vsem sodelujočim, Specialni olimpiadi Slovenije, sponzorjem in donatorjem, Centru za krepitev zdravja ZD Nova Gorica, Športnemu zavodu Nova Gorica, prostovoljcem ter medijem, ki so o dogodku poročali.

Posebna zahvala pa gre vsem sodelavcem, ki ste pomagali in sodelovali ob tako obsežnem projektu. Z vašo pomočjo nam je uspelo. Vsem najlepša hvala.

Vodja tekmovanja, Jelena Komel

 

VEČ V FOTOGALERIJI S KLIKOM NA FOTOGRAFIJO

imgp7060

Slika 311 of 311

 

Related Images:

Dodaj odgovor

Dostopnost