Skoči na glavno vsebino

Zanimive vsebine pri gospodinjstvu

Pri pouku gospodinjstva so se petošolci minulo jesen naučili veliko zanimivega in praktičnega, kar bodo lahko koristno uporabili tudi v vsakdanjem življenju. Objavljamo nekaj njihovih vtisov.

  • Osvojili smo znanje o sadju, zelenjavi in vitaminih, ki jih vsebujejo ta živila, ter o njihovem vplivu na naše telo. Sploh v hladnih dneh je pomembno, da z vitamini krepimo svoj imunski sistem in tako ohranjamo zdravje. Iz pomaranč, ki so ostale od malice, smo pripravili pomarančni sok.

  • Pripravili smo tudi zdrav barvit napitek – smoothie, ki poživi telo in duha. Da nam je dobro uspelo, so potrdili naš ravnatelj gospod Edvard in gospe Suzana in Mikica iz tajništva, ki smo jih v času malice obiskali z okusnim presenečenjem.

  • Učili smo se o nevarnih odpadkih in kako z njimi pravilno ravnamo. Nekaj nevarnih odpadkov smo prinesli tudi od doma – baterije, kartuše, odpadno olje. Ogledali smo si poseben smetnjak, ki je na ploščadi pred šolo, in vanj zlili pet litrov odpadnega olja. Prav tako smo v ustrezna zabojnika ob vhodu v šolo odvrgli tudi baterije in kartuše. Zavedamo se, da je zelo pomembno pravilno razvrščati nevarne odpadke, da ne onesnažujemo okolja in ogrožamo našega zdravja.

Related Images:

Dostopnost