Skoči na glavno vsebino

Obisk Društva paraplegikov Severne Primorske

V četrtek, 23. maja so oddelke posebnega programa obiskali nekateri člani Društva paraplegikov Severne Primorske. Predsednik nam je predstavil društvo, njihove dejavnosti, kdo je lahko sploh vanje vključen. Poskušali so nam približati njihovo vsakdanje življenje z oviranostjo in izzive, s katerimi se srečujejo. Prepričanje, da se osebe z invalidnostjo, ne morejo vključevati v različne športe in opravljati intelektualnega dela, je vsekakor zmotno. Ogledali in preizkusili smo športni voziček, tekmovalni športni voziček, handbike. Član Marko nam je predstavil svojo zgodbo iz olimpijski iger, kjer je nastopal s formulo (tekmovalnim invalidskim vozičkom) na maratonski razdalji. Preizkusili smo tudi delovanje kombija, ki je prilagojen za prevoz invalidov na vozičkih. Gospa Gabrijela nam je predstavila žensko sekcijo društva. S seboj je prinesla izdelke, ki jih izdelujejo dvakrat mesečno na skupinskih srečanjih.

Obiska društva smo bili zelo veseli. Iskrena hvala predsedniku Sebastjanu za podarjene knjige za šolsko knjižnico o Levčku Rogiju, ki nazorno predstavljajo spopadanje z gibalno oviranostjo.  

Ta dan je bil za vse nas tudi velika spodbuda, da zmoremo, da se je vredno truditi in da lahko veliko izzivov premagamo sami ali s pomočjo drugih. In konec koncev nas drugačnost bogati.

Related Images:

Dostopnost