Skoči na glavno vsebino

Postali smo prvi prejemniki Štafete prijateljstva

V nedeljo, 2. 6. 2024, je bila Nova Gorica za en dan Dežela prijateljev, ki je združevala dva festivala: Robin HUD festival in Festival za ljubitelje živali. Na dogodku je sodelovala tudi naša šola.

Na otvoritvi festivala so na odru Radia Robin v borovem gozdičku naši šoli podelili Štafeto prijateljstva. Na glavnem govorniškem odru jo je prevzel naš ravnatelj skupaj z nekaterimi našimi učenci. Ponosni, da smo bili izbrani za prve prejemnike Štafete prijateljstva, smo se zavezali, da bomo na šoli in izven nje gojili in vzdrževali prijateljske odnose, naslednje leto pa bomo štafeto predali drugemu vrtcu ali šoli.

Na festivalu so naši učenci sodelovali tudi tako, da so si z vrstniki iz drugih šol in vrtcev izmenjali kamenčke prijateljstva. Le-te so že pred dogodkom pobarvali skupaj z učiteljicami na šoli.

Ves čas trajanja festivala smo našo šolo predstavljali na stojnici pred Goriško knjižnico Franceta Bevka. V zameno za izdelke naših učencev smo prejeli prispevke za naš šolski sklad. Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem, ki ste darovali finančna sredstva. En velik hvala tudi ekipi Žurnal24, ki je radodarno prispeval v mošnjiček našega šolskega sklada.

Nekaj utrinkov festivalskega dogajanja si lahko ogledate v galeriji slik in na povezavi https://www.robin.si/zanimivosti/robin-hud-festival-2024-hvala-vsem/.

Related Images:

Dostopnost