Skoči na glavno vsebino

IZLET NA EKOLOŠKO KMETIJO BRELIH

Učenci, učiteljice ter spremljevalke 1.,2. in 3. razreda smo v juniju obiskali ekološko kmetijo Brelih v Gornjem Cerovem. Pričakala sta nas g. Rado in njegova hčerka Tina in predstavila, kako bo potekalo naše druženje.

Ko smo pomalicali v senci košatega drevesa se nam je na dvorišču pridružila mala poni z imenom Smrekca. Najprej smo se ji prikupili s korenjem, potem smo jo še skrtačili in pogumno peljali na sprehod. Sledilo je jahanje na osličku Fernandotu, ki se je že prej pogumno in glasno oglašal izza ograje. Vsi učenci so se zavihteli na njegov hrbet in g. Rado ga je, ob spremstvu učiteljic,  previdno popeljal en krog. Obojestransko navdušenje, ko smo božali ti čudoviti živali, je takoj rodilo prijateljstvo med vsemi. Nagajivo so se nam pri »crtanju« pridružile še mucke. Tudi skobčevke so nas opazovale iz kletke in seveda smo jim posvetili pozornost. Prijateljstvo smo spletli še v pesjaku pri prijaznih kužkih. Sprehod skozi sadovnjak pa nas je popeljal do bogato obložene češnje, kjer smo se posladkali.

Hitro sta minili dve uri nepozabnega druženja in sledila je zahvala g. Radotu in Tini z željo, da se naslednje leto zopet vidimo. Zapeli smo in se utrujeni, a polni lepih doživetij, odpeljali nazaj v šolo.

Navdušeni smo bili vsi, tudi  naša šoferja Miloš in Boro, ki sta poskrbela za varno pot s kombijem.

Related Images:

Dodaj odgovor

Dostopnost