Skoči na glavno vsebino

30 let SiDSP

V letu 2024 obeležujemo 30 let od začetka organizirane pomoči za učence s posebnimi potrebami na širšem Goriškem, ki se šolajo v rednih programih osnovne šole.

Iz skromnih začetkov, ko je ena specialna in rehabilitacijska pedagoginja nudila pomoč učencem s posebnimi potrebami na dveh šolah, se je v teh letih razvila služba za izvajanje dodatne strokovne pomoči (SiDSP), v kateri deluje 30 strokovnih delavk: specialne, socialne in inkluzivne pedagoginje, logopedinje, psihologinja ter pedagoginja. Dodatno strokovno pomoč nudijo predšolskim otrokom ter učenkam in učencem na 13 osnovnih šolah s podružnicami ter osmih vrtcih, skupaj preko 400 otrokom.

Ob obletnici AKTIV SiDSP pripravlja različne dogodke, preko katerih bi radi predstavili naše delo in poklic širši javnosti. Ob pomoči podjetij iz Severnoprimorske regije zbiramo sredstva za strokovni razvoj področja.

Z ulično razstavo portretov strokovnih delavk SiDSP skozi oči učencev bomo predstavile sebe, zgodovino službe ter ustanove, na katerih delujemo.

Na srednjih šolah bomo skušale navdušiti bodoče študente za naš poklic, v maju pa predstavile svoje delo in pripomočke na stojnici na Bevkovem trgu. Pridružili pa se nam boste lahko tudi na klepetu ob »mobilni« kavi. 

Klikni na sliko MEDIJI O NAS in preberi objave v medijih ob 30 – letnici SiDSP.

Related Images:

Dostopnost