Skoči na glavno vsebino

18. Poletne državne igre Specialne olimpiade Slovenije

V petek, 8. 6. 2018, je potekala otvoritvena slovesnost z zabavo v športni dvorani Tivoli v Ljubljani, ob otvoritvi 18. Poletnih državnih iger Specialne olimpiade Slovenije. Pod svečanim pokroviteljstvom predsednika države je organizacijo državnih iger SOS, ki so potekale od 8. 6.  do 10. 6. 2018, prevzel Center Janeza Levca v Ljubljani. Na igrah je sodelovalo 350 tekmovalcev iz 5-ih držav (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Italija ter Bosna in Hercegovina),  približno 150 spremljevalcev ter preko 100 prostovoljcev.

Osnovno Šolo Kozara Nova Gorica, sta na 18. Poletnih državnih igrah Specialne olimpiade Slovenije zastopala Karin Korenjak, v teku na 100m  ter Rok Obid, v metu žogice. S ponosom jima čestitamo, saj sta bila oba v svojem poskusu zelo pogumna in uspešna. Karin je osvojila 4. mesto, Rok pa 3. mesto. Prav tako si pohvalo in čestitko zasluži tudi njuna trenerka in vodja projekta SOS, Jelena Komel.

Poleg tekmovanja in prijetnega druženja z novimi prijatelji je bilo na osredjem prizorišču (športni park Kodeljevo) organizirano pestro popoldansko dogajanje. Na stojnicah smo se posladkali s sladoledom in palačinkami, ogledali smo si notranjost gasilskega in reševalnega vozila, z zanimanjem smo opazovali policijske pse pri igri in različne eksotične plazilce ter se prepustili ustvarjalni prostovoljki, ki nam je na roke narisala barvne poslikave. Seveda pa ni manjkalo zabave in plesa ob dobri glasbi. Presenetili pa so nas tudi nekateri znani obrazi iz serije Usodno vino in Ena žlahtna štorija. A to še ni bilo vse. Z novimi prijatelji smo se odpravili na sprehod po mestu. Obiskali smo Botanični vrt, nato pa je sledila težko pričakovana sprostitvena vožnja z ladjico po Ljubljanici.

Preživeli smo čudovit športno-družaben vikend, ki nam bo ostal v zelo lepem spominu.

Tina Krivec

GALERIJO SLIK NAJDETE S KLIKOM NA POVEZAVO: GALERIJA SLIK

Related Images:

Dodaj odgovor

Dostopnost