Skoči na glavno vsebino

Vožnja z vlakom

V oddelku OPP1 smo jeseni spoznavali promet in različna prevozna sredstva.

* Nekega sončnega dopoldneva smo se odpravili na krajši potep z mestnim avtobusom. V vožnji smo zelo uživali in prav nič ne bi imeli proti, če bi se lahko cel dan vozili naokrog.

* Večkrat po malici radi sestavljamo železnice in lesene vlake, zato smo se odločili, da se odpravimo pogledati tudi tiste »prave«. Sprehodili smo se do železniške postaje in občudovali tovorne in potniške vlake. Žal se takrat z vlakom nismo mogli peljati, smo se pa potolažili z ogledom muzejske lokomotive. Učiteljice so nam obljubile, da se bomo ob naslednji priložnosti prav zares peljali z vlakom tudi mi.

* Končno je prišel ta srečen 9. november – dan za vožnjo z vlakom. Zjutraj smo si pripravili nahrbtnike z okusno malico in odhiteli proti železniški postaji. Tam smo kupili vozovnice po zelo ugodni ceni, za kar se iskreno zahvaljujemo gospodu prometniku. Na vlaku smo opazovali pokrajino, ki je bežala mimo nas. Poleg tega pa smo imeli priložnost pokukati tudi v kabino strojevodje in uživati v izjemnem razgledu. 
“Na vlaku nam je bilo zelo lepo ČU-ČU-ČU-ČU-ČUUUU!”

Related Images:

Dostopnost