Skoči na glavno vsebino

Praznovanje 60-letnice: Pustite nam ta svet

»Pustite nam ta svet …« je slogan praznovanja 60-letnice organizirane vzgoje in izobraževanja otrok s posebnimi potrebami na Goriškem. Okroglo letnico smo sicer obeležili že lani, zaradi epidemioloških razmer pa smo jo praznovali letos, in sicer 17. 3. 2022, na dan, ko je naša šola pred 44 leti začela delovati v sedanji zgradbi in se preimenovala v OŠ Kozara Nova Gorica.

Svečana prireditev je bila v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica. Poleg učencev in zaposlenih na šoli so se jo udeležili tudi predstavniki nekaterih občin ustanoviteljic šole in predstavniki ustanov/društev, s katerimi šola sodeluje, ter ravnatelji okoliških šol in mediji.

Po prireditvi, ki smo jo pripravili učenci in učitelji, je sledil ogled dokumentarnega filma o zgodovini in razvoju šole, ter ogled razstave v avli Mestne občine Nova Gorica; ta bo postavljena do 1. 4. 2022 – prijazno vabljeni k ogledu.

Poleg prireditve, dokumentarnega filma in razstave smo ob obletnici pripravili tudi bogat zbornik in v sodelovanju z Akademijo za umetnost (Univerza v Novi Gorici) kratek film o šolskem utripu v posebnem programu.
Ravnatelj Edvard Vrabič je poudaril, da so zaposleni z organizacijo praznovanja pokazali vrednote, ki jih spremljajo pri delu – to so srčnost, predanost, vztrajnost in dobra volja.

Fotografije s prireditve

Fotografije z razstave

Naše praznovanje so predstavili tudi na spletni strani Mestne občine Nova Gorica.
Članek lahko preberete TUKAJ.

Dogajanje pa je v fotografski objektiv ujela tudi fotografinja Mateja Pelikan/MONG.

Related Images:

Dostopnost