Skoči na glavno vsebino

Predsednik Borut Pahor izročil zahvalo naši šoli

Slovenski predsednik Borut Pahor je bil častni pokrovitelj naše prireditve “Pustite nam ta svet”, ki smo jo po prvi izvedbi marca letos ponovili v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica še 21. aprila 2022. Ob tej priložnosti je gospod Borut Pahor izročil OŠ Kozara Nova Gorica “Zahvalo predsednika Republike Slovenije za prizadevno delo z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami”, ki jo je hvaležno sprejel ravnatelj Edvard Vrabič. Predsednik je poudaril, da Zahvalo namenja vsem generacijam učiteljev, mentorjev in staršev, ki so skozi šest desetletij sooblikovali poslanstvo centra, v katerem so družine, otroci in mladostniki s posebnimi potrebami našli prostor za izobraževanje.

V nagovoru je izrazil zadovoljstvo, da vzgojno-izobraževalne ustanove, kot je OŠ Kozara Nova Gorica, v mnogočem prispevajo k izboljšanju položaja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. »Otrokom s posebnimi potrebami dajejo življenjsko energijo, znanje ter samozaupanje, da postanejo ustvarjalne osebnosti in lahko zaživijo polno življenje,« je dejal in dodal, da se na tak način v družbi izgubljajo predsodki, osebe s posebnimi potrebami pa postanejo sestavni del življenja skupnosti.

»Da še dolgo bo služila, za življenje nas učila!« pa so ob koncu prireditve šoli v voščilo v en glas zaklicali učenci.

Prireditve so se poleg častnih gostov udeležili predvsem starši in drugi bližnji naših učencev. Ganjeni so se strinjali, da so učenci z zaposlenimi pripravili krasen, sproščen in barvit program, ki odraža srčno predanost poslanstvu šole.

Trije posnetki uradnega fotografa: Anže Malovrh/STA

Nekaj foto utrinkov, ki jih je v zaodrju ujela učiteljica Helena tik pred začetkom prireditve.

In še nekaj posnetkov učiteljic Anite in Helene z dogajanja na odru med prireditvijo.

Related Images:

Dostopnost