Skoči na glavno vsebino

Mesec knjige in potujoča lahkobralnica

V aprilu, mesecu knjige, smo učenci posebnega programa, vključeni v oddelek PB8, sodelovali v projektu POTUJOČA LAHKOBRALNICA, ki ga organizira CVIU Velenje skupaj s CKSG Portorož. Namen potujoče lahkobralnice je potovanje knjige v LAHKEM BRANJU po vseh slovenskih OŠPP. Cilj projekta pa je širjenje leposlovnih besedil v LAHKEM BRANJU.

Tako je tudi na našo šolo prispel nahrbtnik s knjigo, ki je napisana v LAHKEM BRANJU. Prispel je iz Tolmina. V nahrbtniku je bila knjiga – mladinski roman z naslovom DOM JE TAM, KJER JE SRCE. Zgodbo so napisali učenci CVIU Velenje skupaj z mentoricami. Mi smo jo prebirali v času PB in nam je bila zelo všeč. Zgodba nas je zelo pritegnila, ker pripoveduje o lepotah Slovenije in prijateljstvu. Najbolj nam je bilo všeč, ker je zgodba tudi ljubezenska. Želimo si še več takšnih zgodb v LAHKEM BRANJU.

Na različne teme iz knjige smo tudi ustvarjali. Naše prispevke si lahko ogledate na fotografijah ali pa na panoju v šolski knjižnici. Nahrbtnik z našimi prispevki smo poslali naprej v CIRIUS Vipava. Sedaj bodo knjigo brali oni.

Le kam jo bo zaneslo naprej?
Ker – branje je potovanje.

28. 5. obeležujemo MEDNARODNI DAN LAHKEGA BRANJA.

Učenci PB8

Related Images:

Dostopnost