Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 18. 11. 2022, smo pozornost namenili najpomembnejšemu obroku dneva – zajtrku. Obeležili smo 12. Tradicionalni slovenski zajtrk. Preko različnih dejavnosti in nalog so učenci lahko spoznali, da je zdrav zajtrk sestavljen iz hrane, ki raste na čistem zraku in zdravih tleh, je pobrana pazljivo in skrbno, od njive do mize pa prepotuje čim manj kilometrov. Namen vseh aktivnosti je bil ozaveščanje o pomenu uživanja zdrave lokalne hrane, zmanjševanja količine zavržene hrane ter o skrbi za okolje.

Učenci so se seznanili z nekaterimi tradicionalnimi jedmi, ki so slovenska posebnost, preizkusili pa so se lahko tudi v simulaciji molže na modelu krave iz kartona. Nazadnje so obiskali še učilnico, preurejeno v sobo pobega, kjer so se morali s pomočjo namigov s skupnimi močmi prebiti skozi uganke. Naloge so jih spodbudile, da so razmislili o tem, kaj sami navadno zajtrkujejo, dobili pa so tudi nekaj idej, kako lahko svoj zajtrk po potrebi izboljšajo in obogatijo.

Dostopnost