Skoči na glavno vsebino

Gradimo prijateljstvo z Veveričko posebne sorte

V ponedeljek, 17. 4.2023, smo se učenci OŠ Kozara Nova Gorica in otroci iz razvojnih oddelkov vrtca Nova Gorica in vrtca pri OŠ Kozara Nova Gorica prvič srečali in gradili mostove prijateljstva.

Trenutke zadrege in strahu ob prvem srečanju smo premagali s socialnimi igrami, ki so nam pomagale, da smo se predstavili drug drugemu ter ustvarili varen prostor za sodelovanje in povezovanje, ki smo ga obeležili s skupno hojo po čutni poti ter rajalnim plesom in petjem.

V sredo, 19. 4. 2023, sva vzgojiteljici razvojnih oddelkov Vrtca Nova Gorica in Vrtca Osnovne šole Kozara, pripravili pravljično druženje otrok iz več skupin enote Kekec in učencev oddelka OPP5 iz Osnovne šole Kozara Nova Gorica.

S pomočjo kamišibaja, so otroci poslušali pravljico Veveriček posebne sorte (Svetlana Makarovič), ob kateri so spoznali, da ni nič narobe, če nisi takšen kot vsi drugi. Nato so učenci s prstnimi barvami otrokom pobarvali dlani in jih odtisnili na papir. Spoznali smo, da je vsak odtis roke nekoliko drugačen in predstavlja edinstvenost vsakega posameznika, kar je potrebno spoštovati, saj smo na svetu zato, da si pomagamo in se učimo drug od drugega.

Ohranimo drugačnost in ostanimo zvesti samemu sebi. Vsak mora poiskati svoje talente in razvijati tisto, kar zmore in ga veseli.

Related Images:

Dostopnost