Skoči na glavno vsebino

Akcija “Pokloni čas, polepšaj dan”

V petek, 29. 9. 2023, smo se tudi na OŠ Kozara priključili vseslovenski akciji »Pokloni čas, polepšaj dan«. S to akcijo smo se spomnili na 1. oktober, ko je mednarodni dan starejših.

V ta namen smo začeli s pripravami na dogodek že v začetku septembra- pisali smo vabila, jih predali uporabnikom varovanih stanovanj ter uporabnikom VDC Nova Gorica.

Ker je akcija povezana s knjigo, smo se odločili, da bodo vsi učenci izdelovali bralne kazalke. Ljudje smo si različni, zato je nastalo tudi veliko različnih kazalk. Kazalke smo skupaj z lončnicami, ki smo jih sami presadili in okrasili, podarili uporabnikom varovanih stanovanj in uporabnikom VDC.

Nismo pozabili niti na pijačo in jedačo- učenci 4. in 5. razreda so pripravili sirup iz mete, melise in ribeza, učenci iz 6. razreda, OPP 5, OPP 6 in OPP 7 pa so pekli piškote.

Na dan samega dogodka smo se razvrstili v skupine in pričeli z dejavnostmi po kotičkih- družabnimi igrami, gibalnimi nalogami, ročnimi deli, ter seveda branjem in poslušanjem zgodb v šolski knjižnici. Vsi smo se imeli lepo, zato se veselimo ponovnega druženja.

Tjaša Skupek, vodja projekta Zdrava šola

Related Images:

Dostopnost