Skoči na glavno vsebino

Medgeneracijsko srečanje oddelka Spominčice (Vrtec Nova Gorica), oddelka Veveričke (Vrtec pri OŠ Kozara Nova Gorica), prostovoljk ter uporabnikov Varstveno delovnega centra Nova Gorica

V sredo, 12. 6. 2024, smo se v enoti Julke Pavletič Solkan srečali otroci in zaposleni iz oddelka Spominčice (Vrtec Nova Gorica) ter oddelka Veveričke, uporabniki VDC Nova Gorica (enota Solkan) prostovoljka v VDC Nova Gorica ga. Marina ter prostovoljka VDC Nova Gorica in Vrtca pri OŠ Kozara ga. Tatjana. Svoje ustvarjalne ideje in talente so medsebojno povezale v inkluziven in za vse poučen dogodek pomočnica ravnatelja za vrtec iz Vrtca pri OŠ Kozara Nova Gorica, ga. Tanja Podgornik, strokovni delavki iz oddelka Spominčice, ga. Martina Madon, ga. Sarah Pičulin ter prostovoljki ga. Marina Bončina in ga. Tatjana Markovič.

Tanja Podgornik nas je popeljala na Škabrijel. Za nas je pripravila sedeči pohod poln novih spoznanj in doživetji. Združila je primarne potrebe otrok po gibanju in igri ter sodelujočim, otrokom in odraslim, omogočila pridobivanje raznovrstnih izkušenj, ki so nam prinesli veselje ter zadovoljstvo. Pri dejavnosti smo uporabljali vseh pet čutil: opazovanje, poslušanje, vohanje, tipanje in okušanje ter izvajali različne gibalne vzorce – korakali smo hitro in počasi, krepili smo mišični tonus, skakali ter tekli. Skozi dejavnost smo bogatili besedni zaklad, šteli spodbujali empatijo in skrb za sočloveka, ozaveščali o skrbi za čisto okolje, spodbujali dar za čudenje in navdušenje nad doživetji, spodbujali k zdravemu življenjskemu slogu in aktivnemu preživljanju prostega časa brez ekranov.

Ob glasbeni spremljavi Martine Madon in Sarah Pičulin smo skupaj zapeli nekaj že poznanih ter nekaj za nas poponoma novih pesmi.

V druženju smo vsi udeleženci uživali in čutili pripadnost ter povezanost. V hitri spreminjajoči se družbi ravno takšni dogodki ohranjajo svojo pomembno vlogo pri oblikovanju prihodnosti posameznikov in družbe. Takšna srečanja so ključna za zmanjševanje vseh družbenih neenakosti in izključenosti.

Vsem organizatorkam dneva se iskreno zahvaljujemo.

Related Images:

Dostopnost