Skoči na glavno vsebino

Mednarodno srečanje Inclusia 2018

V sredo, 11.4.2018 sta se dva učenca posebnega programa v spremstvu učiteljice udeležila mednarodnega integracijska srečanja ljudi  z motnjami v telesnem in duševnem razvoju v Celovcu.

Srečanja Inclusia so se udeležili različno stari učenci od prvega razreda ljudskih šol do maturantov iz Avstrije ter povabljeni gostje iz vseh sosednjih držav Avstrije in tudi iz Grčije. Na skupnih delavnicah so udeleženci slikali, kuhali, peli in se športno udejstvovali.

 

 

Skupina udeležencev iz Vipavske doline je bila sestavljena iz uporabnikov in spremljevalcev OŠ Kozara Nova Gorica, VDC Nova Gorica, ŠENT Nova Gorica ŠENT Ajdovščina. Srečali smo se s srednješolci, ki so nam pripravili delavnice in razkazali svojo šolo. Peljali so nas tudi na turistični sprehod skozi Celovec, kjer smo si ogledali glavne znamenitosti mesta. Popoldne smo preživeli v raziskovanju znanega miniaturnega sveta, Minimundusa. Poleg modelov, ki uprizarjajo znamenitosti iz celega sveta, smo preizkušali simulator letala, vlaka in avtomobila. Ogledali smo si kratek 4D film, ki je bil prav posebna izkušnja. Za konec smo se udeležili večerje ob spremljavi žive glasbe, kjer smo tudi zaplesali.

 

   

Related Images:

Dodaj odgovor

Dostopnost