Skoči na glavno vsebino

Obvestilo staršem pred pričetkom novega šolskega leta

Spoštovani starši, 

v torek, 1. 9. 2020,  se začenja pouk za vse učence šole. Veseli nas, da bomo ponovno skupaj začeli stopati po poti znanja, vseeno pa se bo vsaj začetek šolskega leta razlikoval od prejšnjih.

Potek prvega šolskega dne je zaradi razmer zastavljen drugače od tistega, ki smo ga navajeni. Na prvi šolski dan ne načrtujemo skupnega zbiranja učencev in staršev na šoli. Namesto tega ste starši te dni domov dobili vabila z navodili za način prihoda v šolo. Prosimo, da navodila dosledno upoštevate, saj bomo le na ta način lahko zagotovili čim manj stikov med zunanjimi obiskovalci in s tem zmanjšali možnost morebitnega prenosa okužbe.

Tudi v naslednjih tednih bo vzgojno izobraževalno delo na šoli potekalo po protokolu, ki smo ga v skladu z NIJZ pripravili na šoli. Protokol je dostopen na spletni strani šole. Poudarek je na zagotavljanju čim manjšega mešanja otrok med posameznimi skupinami. Na šoli bomo pri izvajanju vzgojno izobraževalnih dejavnosti v največji možni meri upoštevali navodila NIJZ, a brez vaše pomoči, starši, bi lahko bil ta trud zaman.

Zato vas prosimo, da v šolo prihajajo le zdravi otroci. Prosimo vas tudi, da pri tem upoštevate naslednje pogoje:

  1. otrok v zadnjih 14 dneh ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.
  2. Otroku ni bila odrejena karantena.
  3. V zadnjih 14 dneh vam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije. 
  4. Če se bodo pri otroku pojavili znaki/simptomi okužbe s SARS-CoV-2 ali bo okužba potrjena 
    pri osebi, ki z otrokom biva v istem gospodinjstvu, bo otrok ostal doma.
  5. Če je otrok bolan, za nadaljnja navodila pokličite otrokovega izbranega ali dežurnega zdravnika. 
    V primeru potrjene okužbe v družini ali drugega tesnega stika z okuženo osebo boste nadaljnja navodila prejeli od epidemiološke službe.

Priporočamo vam, da otrok omeji stike s starejšimi (npr. s starimi starši) in osebami 
s pridruženimi kroničnimi boleznimi ali imunskimi pomanjkljivostmi, saj so le-ti bolj ogroženi za težek potek bolezni. 

V primeru, da ima otrok zdravstvene omejitve za prisotnost pri pouku v šoli v času pojavljanja okužbe s SARS-CoV-2, se posvetujte z otrokovim izbranim osebnim zdravnikom.

Kljub posebnostim, ki bodo veljale v času pouka na šoli, je zelo pomembno, da otroci pridejo v šolo, da se družijo s svojimi vrstniki, obenem pa gradijo svoje znanje, da bodo nekoč lahko enakovreden člen naše družbe. In na šoli bomo storili vse, da otrokom to tudi omogočimo. Letos in v vseh nadaljnjih letih.

Ostanite zdravi!

Edvard Vrabič,

ravnatelj 

Related Images:

Dostopnost