Skoči na glavno vsebino

Jesenske aktivnosti v okviru projekta POGUM

Septembra smo na OŠ Kozara Nova Gorica prejeli vabilo učencev in učiteljev z OŠ Šempas. Povabili so nas na obisk in ogled njihovega sadovnjaka.
V sredo, 22. septembra 2021, se je skupina učencev posebnega programa odpravila na obisk. Učenci šempaške šole so nam pripravili lep sprejem. Za dobrodošlico so nam zapeli pesem in nam razkazali svoj sadovnjak.
Ob piškotih in soku je stekel pogovor o življenju na obeh šolah. Seveda smo se dotaknili tudi dela pri projektu POGUM.

Ob odhodu so nam šempaški učenci podarili dva zabojčka svojih jabolk – in tukaj se začne naša zgodba o podarjenem jabolku.

Po naši šoli se je hitro razširila vest, da smo prinesli dva zabojčka jabolk. Učitelji in učenci pa smo začeli razmišljati, kako bi jabolka (u)porabili.
Kaj vse so naši učenci naredili iz jabolk, si lahko ogledate v knjižici Zgodba o podarjenem jabolku. Kliknite tukaj ali na naslovnico knjižice.

Jabolka so našla pot v več razredov in oddelkov. Učenci so prek jabolk spoznavali različne postopke konzerviranja in uporabe živil. Poseben poudarek je bil na medsebojnem sodelovanju in povezovanju med učenci različnih razredov in programov ter ozaveščanju, da lahko dobrine krožijo med ljudmi.
Novembra smo učenci in učitelji naše šole poslali v zahvalo na OŠ Šempas jabolčni čips in marmelado, ki smo ju izdelali iz njihovih jabolk. Upamo, da jim je teknilo.

Related Images:

Dostopnost